Wat is Google Data Studio nou precies? 🤔

Datum: 29 maart 2019 - Google Data Studio

De termen vliegen je om de oren. Elke maand lijkt er wel weer iets bij te komen: Google Marketing Platform, Google Ads, Google Data Studio etc. Vorige week heb ik nog de drie grootste voordelen van Google Analytics dashboards gedeeld. Vandaag licht ik kort toe wat Google Data Studio inhoudt met behulp van 5 voordelen.

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is in 2016 officieel gelanceerd in Nederland. Het is een losstaande dashboard-tool van Google. Meer mogelijkheden en minder beperkingen dan de bestaande dashboard-functie in Google Analytics.

Voordeel 1

Als je via LinkedIn dit artikel bent tegengekomen, is de kans groot dat je een Nederlander bent. Daarom starten we met het belangrijkste. Het kost geen knaken! Google Data studio kun je geheel gratis gebruiken.

Voordeel 2

Google Data Studio biedt de mogelijkheid om data uit meerdere bronnen te visualiseren in hetzelfde dashboard. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om data uit verschillende bronnen te combineren in één visualisatie.

Voordeel 3

Het oog wilt ook wat. Met Google Data Studio kan je jouw dashboard helemaal zelf ‘customizen’. Een hip woord voor het aanpassen naar wens. Bepaal de formaten, de kleuren, de visuals, de databronnen etc. Ga lekker je gang en creëer een dashboard in je eigen huisstijl of maak er gewoon iets creatiefs van.

Voordeel 4

Google Data Studio kent geen beperkingen met het aantal widgets, zoals bij Google Analytics. Daar heb je te maken met een limiet van 12 widgets/visuals per dashboard.

Voordeel 5

Deel je dashboard eenvoudiger met collega’s of andere geïnteresseerden.

 

Gebruik je nu nog de dashboard-functie van Google Analytics? Overweeg of de genoemde voordelen een meerwaarde bieden voor jouw organisatie.

Op de bijgevoegde afbeelding zie je een impressie van een dashboard dat gemaakt is met behulp van Google Data Studio.

Google Data Studio is zeker niet de enige oplossing, maar zeker de moeite waard om mee te nemen in je overweging.